Medewerker Marketing & Communicatie

‘FutureXL’ – Vast

Einddatum:

16-12-2020

Locatie
Zuid-Holland

Opleidingsniveau
HBO

}

Aantal uur
32

Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgever, een multiplatform mediabedrijf in Rotterdam, zijn wij op zoek naar een senior Medewerker Marketing & Communicatie voor 32 uur per week. Heb jij ervaring met het bewaken en verstevigen van een merk identiteit van een organisatie? Ben jij actief bezig met vernieuwing in het marketingcommunicatie-vak? Lees dan snel verder!

De afdeling Marketing en Communicatie heeft als belangrijkste taak het versterken van de reputatie van de organisatie bij medewerkers, stakeholders en bij het publiek. Dit doet de afdeling middels interne, corporate en (externe) merkcommunicatie, PR & crisiscommunicatie, marketinganalyse en onderzoek.

Werkzaamheden

Als Medewerker Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het marketing & communicatiebeleid. Een stevige gesprekspartner op managementniveau en in staat om anderen te enthousiasmeren. Je werkt zelfstandig. Je initieert plannen en bent sterk in plannen presenteren en organiseren. Daarnaast treed je op als adviseur op het gebied van marketing, communicatie en PR vraagstukken.

 • Interne Communicatie; Verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van intern (medewerkers)communicatiebeleid en -middelen. Denk hierbij aan o.a. interne nieuwsbrieven, intranet en personele gelegenheden.
 • Corporate Communicatie; Verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van corporate reputatiebeleid en -middelen. Denk hierbij aan o.a. jaarverslag, presentaties maken en LinkedIn strategie.
 • PR & crisiscommunicatie; Verantwoordelijk voor PR en crisiscommunicatie. Denk hierbij aan o.a. corporate persberichten, directie teksten schrijven en crisiscommunicatie in geval van crisis of negatieve pers.
 • (Externe) Merkcommunicatie; Verantwoordelijk voor de merkpositionering en doorvertaling naar diverse communicatiemiddelen en -kanalen. Denk hierbij aan o.a. merkcampagnes, interactie met ons publiek, bewaken huisstijl en het aangaan van partnerships voor zichtbaarheid in de regio.
 • Marketing Analyse; Verantwoordelijk voor data gestuurd adviseren van de organisatie, het verbeteren van de concurrentiepositie en het optimaliseren van kwantitatieve meetwijzen van totaalbereik. Denk hierbij aan o.a. bereikcijfers rapportages, doelgroep- en mediabehoefte onderzoek, concurrentie- en trendanalyses, en het bieden van bedrijfsinzicht via data dashboards.

 

Functie eisen

 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een senior marketingcommunicatie functie;
 • Ervaring op het gebied van corporate, interne en externe communicatie;
 • Ervaring op het gebied van PR, crisiscommunicatie en woordvoering;
 • Ervaring op het gebied van marketinganalyse en onderzoek;
 • Werkervaring binnen de media is een pré.

 

  Werkgever

  Betrokkenheid bij inwoners, onafhankelijke journalistiek en betrouwbare informatievoorziening dat is waar deze werkgever voor staat. Via diverse mediakanalen staan zij altijd en overal in contact met het publiek. Met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe zij te werk gaan.

  De rol betreft een uitdagende en afwisselende functie binnen een klein team. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor omroeppersoneel. Een greep uit de secundaire arbeidsvoorwaarden: 8% vakantietoeslag, 6% eindejaarsuitkering en 200 vakantie uren per jaar op fulltime basis.

   

  Reageren

  Beschik je over een brede maatschappelijke interesse? Ben jij het type van niet lullen, maar poetsen en deins je er niet voor terug om zowel op strategisch niveau plannen te maken als om met een rolbanner onder je arm te zorgen voor zichtbaarheid op een lokale markt? Reageer dan nu op deze vacature!

  Voor meer uitdagende vacature en de werkgever neem contact op met onze recruiter Moniek Rijneker.
  Telefoon: 06-58965181
  Email: moniek@futurexl.nl

  Solliciteren kan via de knop
  of bel naar 06-58965181

  X