Op zoek naar de beste digital leader!

Innovatie en transformatie is een proces dat in gang wordt gezet en impact heeft op heel veel elementen in een organisatie. Hoewel een digitale transformatie vaak vanuit de technische innovatie gedreven wordt, is het uiteindelijke doel waar we naar toe willen bewegen juist om meer klantwaarde te realiseren en dit op een snellere, effectievere en attractievere wijze dan collega-organisaties te doen.

 

Nummer één worden in jouw eigen ‘domein’. Of dat nu de snelste bezorger van Nederland is, of beste uitvoerder van de Nederlandse wetten, de goedkoopste online telco shop, de beste resource planner van de Benelux, je wordt als organisatie gedreven om nummer één te zijn. Dit heeft dus niet alleen impact op de in te zetten technologische oplossingen, maar ook op de klantbenadering, op de operationele organisatie en op de cultuur en de ‘winning’ mindset binnen de organisatie.

 

Het proces om een transformatie roadmap te maken is ongeveer gelijk over alle organisaties en omgevingen. De deelnemers aan de training Digital Leadership leren om deze roadmap voor de eigen organisatie te maken. De uiteindelijk uitvoering van de stappen in de Transformatie Roadmap en de individuele initiatieven die hieruit voortvloeien, kunnen over verschillende aandachtsgebieden (‘assen’) ingezet worden. We spreken vanuit FutureXL (daarbij volgen we de mindset van Harvard en Cambridge) over een transformatie-stap over de as van de klant, de as van de organisatiecultuur en de as van de innovatie (en IT).

 

Veelgestelde vragen zijn: wie zou zo’n digitale transformatie nou moeten begeleiden? Welke kennis en vaardigheden zijn er van belang? Het is niet zo gemakkelijk dat iedereen zomaar in aanmerking komt. Immers, elke organisatie, elke situatie en elke uitdaging is anders. Er zijn dan ook een aantal overwegingen die meespelen bij het matchen van de juiste persoon voor het realiseren van jullie transformatie. In dit whitepaper zoomen we in op de overwegingen die voor jouw resultaat bepalend zullen zijn:

 

Download het whitepaper: Op zoek naar de beste Digitale Leider

Auteur: Fiona van Maanen

Fiona van Maanen is co-founder van FutureXL. Expert op het gebied van Digitaal Leiderschaps ontwikkeling, trainingen en trajecten op maat. Specialist op het gebied van headhunting en recruitment voor de digitale functies van de toekomst.

19 september 2019

Deel dit artikel op social media:

X